Nieuwsbrief oktober 2017

Nieuwsbrief oktober 2017

 

Beste vrienden, kennissen, sponsoren, sympathisanten,

De eerste nieuwsbrief werd met open armen ontvangen.
Heel wat mensen hebben gereageerd en wensen de nieuwsbrief verder doorgestuurd te krijgen.

In deze nieuwsbrief willen wij het hebben over :
– Onze voedselbank en de voedselbedeling aan de armsten
– De bouw van een schooltje in Chabwera, een project dat buiten ons NPB-project werd verwezenlijkt.

Voedselbank en voedselbedeling

Ieder jaar krijgen onze boeren van NPB maïszaden en meststoffen. In tegenpartij moeten ze na de oogst een vijftal zakken maïs afgeven. Die maïs komt in onze voedselbank en wordt gestapeld en bewaard in onze zeecontainer.

 

In het hongerseizoen (december-januari-februari) mogen de armsten hun maïs aan de helft van de markwaarde komen kopen. De armsten worden geselecteerd door de chiefs van de dorpen, het comité van de boeren en iemand van NPB.

 

 

 

 

Met dit systeem komen we van een mentaliteit van ieder-voor-zich naar een uitgesproken vorm van solidariteit. De opbrengst van de verkoop wordt opnieuw geïnvesteerd in het project.

 

Schooltje van Chabwera

“Een onverwezenlijkte droom blijft mij achtervolgen. Ik zou graag het kleuterschooltje in Chabwera wat laten opsmukken. Ik kocht reeds speelgoed en gaf geld om de kinderen eten te bezorgen, maar de nood is zoveel groter. Ik blijf geloven dat het mij ooit zal lukken. “

Zo eindigde het reisverhaal van Karine toen ze terugkwam van haar werkbezoek in februari 2017. Drie maand later zet die droom zijn eerste stappen naar werkelijkheid . Een paar mensen van hier voelen zich aangesproken en wensen de oprichting van een nieuw schooltje mee te steunen. Dankzij die support en de overtuiging van Karine wordt de bouw van een schooltje in Chabwera, één van de dorpen waar wij ook actief zijn met ons landbouwproject, een feit.
Een school van 9m x 7m, groot genoeg om een 50-tal kleuters degelijk op te vangen .
(steenoverhandiging, voorbereiding grond, oprichten, eindfase binnen en buiten)

      

 

Hiermee stopt dit verhaal niet: het lokaal zal geverfd worden, schoolbanken worden voorzien en de bouw van toiletten volgen in een verdere fase.

Alle sympathisanten die ons project graag sponseren, mogen hun bijdrage storten op onze rekening : Non Profit Belgium BE12 001 5251499 92 met vermelding “Steun projecten”.
Zij die graag een fiscaal attest ontvangen, vragen we hun bijdrage te storten op onze projectrekening bij de Koning Boudewijnstichting : BE10 000 0000004 04 met gestructureerde melding “128/2752/00041”
Diegene die op jaarbasis in totaal een minimum van 40 Euro hebben gestort, ontvangen via de Koning Boudewijnstichting een fiscaal attest op het einde van het jaar.

Pierre