Opbrengst solidariteitsactie in Kruishoutem ten voordele van irrigatiesysteem in Malawi

De opbrengst van gemeentelijke solidariteitsactie in Kruishoutem gaat dit jaar naar een irrigatiesysteem in het Afrikaanse land Malawi. Dit met dank aan Karine Haerinck. Dit project wordt geleid door de Non Profit Belgium waarvan Karine Haerinck deel uit maakt .De vzw Non Profit Belgium werkt het jaar rond in Malawi.
Malawi is op dit moment zowat het armste land ter wereld. Het kreeg de laatste tijd af te rekenen met verschillende natuurrampen.¬†Waar het vorig jaar geteisterd werd door overstromingen, maakt op dit moment de extreme droogte het leven er enorm moeilijk. De oogst is volledig mislukt. Er is geen drinkbaar water en er is sprake van een chronische ondervoeding. Daarom willen nu werk maken van een irrigatiesysteem waarbij we trachten het regenwater zoveel mogelijk te recupereren. Op de daken van heel wat woningen liggen momenteel golfplaten. Daar willen we dakgoten aan hangen zodat het regenwater kan opgevangen worden. Met behulp van pompen willen we ook water uit de nabijgelegen rivier naar de akkers brengen.” Ook andere irrigatie systemen worden nog onderzocht door de Non Profit Belgium

Met een huis-aan-huisactie willen het Kruishoutemse gemeentebestuur en de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking geld inzamelen voor de aanleg van het irrigatiesysteem. Van zaterdag 5 tot zaterdag 12 november halen vrijwilligers de omslagen aan huis op. “Fantastisch”, vindt Karine. “Deze centen zijn meer dan welkom, want met enkel goede wil komen we er niet. Ik kan de Kruishoutemnaren alvast verzekeren dat hun centen goed zullen worden besteed. Ik sta er persoonlijk borg voor. Elke druppel telt in Malawi.” In de aanloop van de solidariteitsactie organiseerde het gemeentebestuur nog een infomoment voorbije zaterdag 22 oktober in het gemeentehuis van kruishoutem.