Noodtoestand afgekondigd in Malawi, NPB vastberadener dan ooit om door te zetten.

Door aanhoudende droogte in Malawi is de oogst vernietigd. De bevolking gaat een langdurige hongersnood tegemoet, hierdoor heeft Peter Mutharika ‘de president van Malawi’ de noodtoestand afgekondigd voor Malawi. We hebben reeds extra maïs aangekocht om het grootste leed te lenigen in de 9 dorpen waar onze vzw ‘Non Profit Belgium’ actief is. Ook zijn we druk bezig een compound te bouwen rond onze eerder geplaatste food-container. De werken schieten heel erg goed op. Voor onze organisatie is dit een erg grote investering. Deze compound omvat een grote vergaderzaal voor de boeren, een opslagplaats voor materialen en een kleine ruimte is voorzien om indien nodig ons verblijf in Malawi veilig te stellen. De food-container, ook op deze site gelegen, blijft dienen voor opslag van maïs en meststoffen. Een ommuring van het geheel zal het werk van de bewakers vereenvoudigen. Bekijk alvast de foto’s van de bouw. Het zijn spannende tijden voor de bewoners van de 9 dorpen waar Non Profit Belgium zijn beste kant laat zien, dit door echt hard werk van onze leden en sympathisanten.back side dqsdfooting inside meeting roomshelling maizesdqsdalon the road to sitima parish Groet Evrard