Verdeling voedselbank en mislukte oogst in Malawi

Momenteel heerst er hongersnood in Malawi zoals we reeds gemeld hadden in onze vorige berichtgeving. Zelfs onze grotere boeren klagen van honger. Hierdoor mist de voedselbank van de Non Profit Belgium zijn betekenis niet. De verdeling van de zakken mais aan de armste is zeer vlot verlopen onder leiding van Karine en Dries, de laatste korrels werden zorgvuldig opgeraapt, opgeveegd.. het plantje Moringa werd met graagte meegenomen. De armen hebben op zijn minst nu  iets te eten, en een bijkomend een tasje met suiker, thee  maakt hen zowaar nog even meer gelukkiger na de verdeling van de voedselbank.

De oogst van dit jaar lijkt volledig te zijn mislukt. Dit wilt zeggen dat onze voedselbank niet aangevuld zal geraken zoals andere jaren. Nu 5 maart gaan we vergaderen met onze leden om te overwegen welke actie hierop de meest gepaste zal zijn. We moeten iets bedenken want de honger-periode zal dit jaar aanhouden. We houden jullie op de hoogte.

Groet Evrard

 voedselbank pix verdeling voedselbank pix tot de laatste korrel pix potloden in Chabwera pix met zak en plant geladen. pix met het nieuwe bestuur pix de tasjes staan klaar in Sitima pix