Karine brengt nieuws uit Malawi

ver3 compostver2 benson op zijn bestver1 iedere wees krijgt een  kledingstuk ze zijn met 145, ikke XL T-shirt...ver4 de mais kreunt om waterKarine van de Non Profit Belgium is momenteel hard aan het werken in Malawi.
Om u een indruk te geven hoe het er momenteel aan toe gaat volgt hier een citaat uit het mailverkeer dat Karine naar ons toegezonden heeft.:
We zijn hier nu 8 dagen en ik zag nog geen druppel regen in de dorpen; de mais is aan het opdrogen en mensen worden hopeloos.
Intussen hebben we de armsten en de wezen bezocht in de nieuwe dorpen: Nyeliwa, Katching√©, Mwala. Er heerst een echte hitte, confronterend voor iedereen. Je ziet de mensen in de dorpen echt wanhopig in het hongerseizoen: ze hebben HONGER en doordat het kurkdroog is en de regen uitblijft is er geen perspectief op mais of op-nieuw eten…. de dood waakt nu naast de armsten…
Gelukkig hebben we gekozen voor een voedselpakket: suiker, thee, een tas wat maakt dat je een glimlach ziet verschijnen. En we beloven dat verdeling van de voedselbank vroeger zal gebeuren en we extra mais zullen aankopen voor de 3 dorpen (kregen minder dan in de 6 dorpen)

Het gaat er momenteel hard aan toe, het zijn steeds harde tijden rond deze periode van het jaar in Malawi.
Groet Evrard