Tamilgebied verkennen na 30 jaar

Reeds gestart met het doorkruisen van het noorden van Sri Lanka. Om zodoende een duidelijk zicht te krijgen over de situatie aldaar nu de oorlog tussen het regeringsleger en de Tamilstrijders achter de rug is. Er is al heel wat veranderd maar toch zijn de wondens overal nog duidelijk zichtbaar. Mensen die zichtbare oorlogswondens voor de rest van hun leven zullen moeten torsen alsook gebouwen die nog hersteld moeten worden. In sommige delen zijn al heel wat herstellingen van huizen uitgevoerd. Maar sommige regios missen de nodige huisvesting, daar zijn lemen huizen zonder verharde ondergrond nog steeds de norm. Chineese cement leveranciers doen dus niet overal goude zaken. Toch ook nog redelijk militaire aanwezigheid alsook veel politie en op sommigeplaatsen geregeld controleposten. Het verschilt wel erg hard van plaats tot plaats. Ik ben overal erg hartelijk ontvangen door de Tamil bevolking en ze vertelen zonder vrees op een oprechte manier over de huidige situatie in het noorden en de nooden die er al of niet zijn.  Genoeg stof voor onze vzw om te verwerken.

 

Daar het internet overal erg moeizaam gaat tot niet ( veel stroompannes)zal ik gemaakte beelden na thuiskomst publiceren, hier en op onze facebook pagina.

 

Groeten uit Sri Lanka, Evrard