Een grote stap vooruit in het Malawi Project

We hadden reeds geruime tijd nood aan een opslagplaats voor onze meststoffen en zakken met maïs. De boeren uit de 6 dorpen waar we actief aanwezig zijn, hadden reeds een betonnen fundering gemaakt. Onder het toeziend oog van Karine is hierop een aangepaste zeecontainer geplaatst. Deze container zal dus dienst doen als opslagplaats. De plaatsing van de container werd een echte thriller. Het leger werd er zelfs bijgehaald, daar deze in bezit zijn van een oude Engelse kraan. Deze kraan was eigenlijk niet geschikt om het logge ding op de betonnen plaat te plaatsen. Maar uiteindelijk na een wat kunst en vliegwerk staat onze container toch waar hij moet staan, al is er wat schade aan de betonnen fundering. Toch vreugde alom als de deuren van de container open gingen. Al snel liep de container vol met een honderdtal dansende kinderen gevolgd door nog vele anderen.

ScreenHunter_08 Nov. 17 09.03ScreenHunter_15 Nov. 17 09.05ScreenHunter_10 Nov. 17 09.03

 

 

 

 

Verder werd een werkbezoek gedaan aan de armste van de 6 dorpen die als het voedsel schaars is, beroep kunnen doen op onze opgeslagen granen die we verkregen hebben van de rijkere boeren uit die zelfde 6 dorpen.

Ook zijn er de ingezamelde kleren verdeeld aan de wezen van al de dorpen.