NPB koopt stukje grond in Malawi

Het is nu officieel. De Non Profit Belgium heeft gisteren een stukje grond gekocht in Malawi. Het is de bedoeling om er in de nabije toekomst een opslagruimte te bouwen om de mais te stockeren die de boeren van het CFB project afstaan aan de NPB om de armsten in tijden van schaarste van voedsel te voorzien. Dit jaar zullen de boeren immers een zak meer mais per deelnemer aan het project schenken. In ruil daarvoor krijgen zij de zaden en de meststoffen, inclusief deze voor eigen gebruik. De volgende oogst lijkt verzekerd, want de velden liggen er zeer goed bij en zijn voor het eerst ook bemest met natuurlijke organische stoffen. Voor het eerst hebben de boeren immers de restanten van hun maïs (stengels en bladeren) in de grond verwerkt. Hopelijk zijn de weergoden hun velden nu ook nog gunstig gestemd en laten ze af en toe wat regen vallen….