Karine opnieuw terug van weg geweest naar Malawi

Deze maand ging Karine Haerinck terug voor naar Malawi. Deze keer “slechts” voor drie weken. Vorige keer verbleef ze er immers vijf maanden om de opstart van de Community Food Bank te superviseren en te ondersteunen. Ze vertrok en nam mee: verbandmateriaal, naaigerief voor herstellingen aan muskietennetten, tandpasta, enz..  Ook werden er, met dank aan Pierre, enkele pc’s geleverd.
In elk van de 6 dorpen is ze er de armsten gaan opzoeken. Zij zullen mais kunnen kopen aan de helft van de marktwaarde als binnenkort de prijzen weer een recordhoogte bereiken. De velden liggen er schitterend bij en eindelijk hebben de boeren leren composteren. Bij controle van de muskietennetten waren de meesten nog in goede staat. Ook heeft ze de beschadigde buizen van de irrigatiepompen laten vervangen, want deze pompen worden goed gebruikt.