VBS Lochristi schenkt opbrengst van Vastenaktie aan Non Profit Belgium

Traditioneel werd ook dit jaar op de Vrije Basisschool Sint Jozef van Lochristi een geldinzameling gehouden in het teken van de vastenactie. Dit jaar was het thema “Mais”. Dit had alles te maken met het goede doel waarvoor de leerlingen hadden gespaard. Het was de Non Profit Belgium die dit jaar hun project mocht komen voorstellen. Aan de hand van een powerpresentatie kwam Jan Foubert van de NPB hun project toelichten, en dit zowel aan de kleuters als aan de ganse lagere school. Aandachtig keken en luisterden leerlingen en leerkrachten naar de aanschouwelijke foto’s die niets aan de verbeelding overlieten. Kinderen in schrijnende toestanden getuigden van de voedselschaarste die in het Malawese dorp heerst, waar de Non Profit Belgium actief is.

Er werd een hele week rond dit thema gewerkt in de school. Er werd zelfs een sponsortocht georganiseerd doorheen het dorp. Tientallen tekeningen tot zelfs het planten van echte maïs waren het bewijs dat de school even in de ban dit gewas. Zelfs waren er heel wat leerlingen die individuele acties buiten de schooltijd op touw zetten zoals auto’s wassen, pannekoeken bakken en vele andere.

Op 30 maart was het dan zover: eveneens traditioneel werd het bedrag tijdens het slotmoment vóór de Paasvakantie bekend gemaakt en overhandigd met de nodige luister, liederen en vooral enthousiasme van de leerlingen. Het bedrag van 8467€ werd overhandigd aan Karine Haerinck die het project ter plaatse gedurende enkele maanden opstartte, en Jan Foubert die ook reeds twee maal ter plaatse ging.

Beiden dankten in naam van de Non Profit Belgium de ganse school en feliciteerden hen met de inspanningen en betrokkenheid!