Leuven organiseert Bola Moyo concert voor Malawi

Bola Moyo – 21 mei 2010

Non Profit Belgium organiseert op 21 mei het Bola Moyo Concert in Het depot in Leuven. Ondermeer Motek, Bonfyah, The Mojo Filters, Hermanos Inglesos en DJ Rock Steward (Tim van Hamel) spelen ten dans. En er wordt niet voor niets gedanst…. Bola Moyo wordt een uniek evenement waar Diversiteit, Solidariteit en Hoop samenkomen in de vorm van een avond vol schitterende muziek en zuiderse dranken. Party hardy for Malawi met andere woorden.

Bola Moyo betekent „At least I?m still alive? en tegelijk „Hoop op een beter leven? in het Chichewa, de taal van Malawi. En dat is net wat we de organisatoren met dit concert willen bereiken. Hoop op een beter leven voor de duizenden vrouwen, kinderen en mannen, in en rond het dorp Sitima (Zomba). Dit is een streek gelegen in het zuidoosten van Malawi waar overleven een dagdagelijkse uitdaging is.

Mieke Hendrickx, weduwe van veearts Karel Van Noppen zette in deze regio, met haar organisatie Yocevim, een schoolproject op poten. Ze vroeg zich terecht af of er in deze regio ook geen medisch project zou kunnen starten.
Met dit in het achterhoofd gingen een arts en 2 verpleegkundigen van Non profit Belgium de regio bezoeken. Ze kwamen met veel verontwaardiging en vragen terug naar België. Zware hongersnood en watertekort zorgen voor enorme problemen. Uit dit oprecht gevoel van onrecht is het Bola Moyo Concert ontstaan.
Tickets kosten 16.5 euro en zijn te verkrijgen via www.bolamoyoconcert.be . Meer info eveneens te verkrijgen via dezelfde website. Contactgegevens: bolamoyoconcert@gmail.com