Over ons

We zijn een vzw opgericht door gezondheidswerkers die werken in ziekenhuizen, opvoedingsinstellingen, centra voor geestelijke gezondheidszorg ea, kortom: de Non Profit sector.

Non Profit Belgium is ontstaan na de Tsunami in Zuid-Oost Aziƫ. Gedurende acht maanden hebben we met 43 hulpverleners, bestaande uit verpleegkundigen, trauma councelers en dokters, de slachtoffers van de Tsunami verzorgd in het zuiden van Sri Lanka.

De projecten welke Non Profit Belgium opzet situeren zich op diverse terreinen van gezondheid, welzijn en onderwijs en worden gefinancierd door individuele giften, benefietconcerten, fuiven, gemeentelijke initiatieven, scholen en vele andere….

Over ons

Hoe het begon

Midden 2005 werd binnen de Non Profit Vlaanderen een initiatief opgezet om na de tsunami medische en psychologische hulp te verlenen aan de slachtoffers van de tsunami, die op dat moment nog grotendeels in tentenkampen verbleven. Uiteindelijk werden zes teams van 7 mensen telkens gedurende 6 weken naar het zuiden van Sri Lanka gestuurd om de getroffen bevolking te helpen.

 

Alle rechten voorbehouden © Non-Profit Belgium - Hosting & Webdesign: TONYX